Požega M. Gupca 10
Požega Vukovarska 29
Požega Vukovarska 31
Požega Industrijska 26
Pleternica
Pakrac
Lipik
Poljana
Velika
Kutjevo
Jakšić
Brestovac
Kaptol
Čaglin
Medicina rada

 

Medicinsko- socijalna djelatnost u svrhu promicanja i očuvanja zdravlja pojedinca, obitelji i zajednice.
Cilj patronažne zdravstvene zaštite je pružiti zdravstvenu zaštitu korisnicima izvan zdravstvenih ustanova (u njihovim domovima, vrtiću, školi, široj zajednici), poticati ih na očuvanje i unapređenje zdravlja, prevenciju bolesti i ozljeda.
Patronažne posjete korisnicima organiziraju se prijavom bilo kojeg stručnog suradnika, poziva obitelji, susjeda, prijatelja ili samog korisnika.

Patronažna sestrinska skrb je preventivna, zdravstveno – socijalna i edukativna djelatnost koja se odvija u obitelji i zajednici uz maksimalno sudjelovanje i suradnju korisnika.

Patronažna zdravstvena njega usmjerena je na dvije glavne grupe zadataka :

• Promicanje i očuvanje zdravlja te sprečavanje bolesti kod novorođenčadi, dojenčadi, male i predškolske djece, školske djece i omladine, žena osobito za vrijeme trudnoće i babinja, starijih i nemoćnih osoba, osoba s povećanim potrebama zbog duševnog ili tjelesnog oštećenja, rizičnog ponašanja i loših životnih navika.

• Prepoznavanje, pravodobno otkrivanje i skrb za bolesne i nemoćne koja se provode tamo gdje ljudi žive i rade, a najčešće u njihovim domovima

Patronažna sestra izrađuje plan rada u skladu s utvrđenim potrebama kroz individualan rad, rad sa obitelji korisnika, rad u malim grupama u prostorijama doma zdravlja, prostorijama lokalne samouprave s temama iz područja primarne, sekundarne i tercijarne prevencije, suradnju s izabranim doktorima primarne zdravstvene zaštite, te organizaciju i koordinaciju rada s velikim grupama osiguranih osoba, kroz predavanja, djelovanjem preko lokalnih medija, na javnozdravstvenim skupovima i dr.

Za uspješno provođenje mjera i aktivnosti te praćenje zdravstvenog stanja populacije neophodna je suradnja patronažne sestre sa općom-obiteljskom medicinom, pedijatrijskim timovima, ginekološkim, stomatološkim, palijativnim, ali i drugim specijalističkim timovima, socijalnim službama, centrima za pomoć i njegu u kući, ustanovama za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući, prosvjetnim ustanovama (škole, vrtići), raznim grupama korisnika s određenim potrebama, karitativnim organizacijama, nadležnim sestrama i liječnicima u bolničkim ustanovama, raznim udrugama i drugim službama na razini lokalne zajednice.

 

VELIKA

Grupa za potporu dojenja Patronaže Velika; prvi sastanak je održan 30.11.2017. godine, i sastanci će se održavati svaki zadnji četvrtak u mjesecu u vremenu od 10 do 11 sati. Mjesto održavanja je ambulanta Velika na prvom katu u prostoriji patronažne službe.

Voditeljice grupe su: Marija Ivanković, bacc.med.tech i Ivana Maurus,bacc.med.tech.

Tema sastanka je: problemi dojenja dojenčeta sa respiratornim infekcijama. Savjetovanju u grupi su prisustvovale majke dojilje sa svojom dojenčadi.
Iskustva, kao i nepoznanice na ovu temu majke su izložile. U zajedničkoj diskusiji pronašle su još više mogućnosti za rješavanje tih problema kod dojenja bolesnog djeteta.
S obzirom da su neke majke imale i vlastita iskustva bolesnog djeteta, navele su da ih to neće pokolebati u namjeri dojenja djece i nadalje.

velika

 

PLETERNICA

Grupa se sastaje zadnji četvrtak u mjesecu u pedijatrijskoj ambulanti u Pleternici između 12 i 13 sati. Grupa je održana 30.11.2017. uz vodstvo patronažne sestre Mirjane Raguž. Potporu su dale: patronažna sestra Reza Jozak, pedijatrijska sestra Martina Labud i Đeminina Zečević, dr.med.
U savjetovanju i druženju pridružile su nam se majke dojilje
Glavna tema je bila : izazovi i zablude dojenja.

 

pleternica

 

PAKRAC

Grupa za potporu dojenju sastaje se treći ponedjeljak u mjesecu u pedijatrijskoj čekaonici Doma zdravlja Pakrac od 10.30 -12 h. Grupa je održana 20.11.2017., voditelj je patronažna sestra Marijana Karnik, bacc.med.teh. Potporu su dale patronažne sestre Ines Žužinjak bacc.med.teh. i Katarina Bakarić, Bacc.med.teh.

Grupi su bile prisutne trudnice i majke dojilje sa svojom dojenčadi. Tema današnjeg druženja je bila priprema za porod i uspješan početak dojenja, izmjena iskustava o dojenju.

VAŽNA OBAVIJEST U VEZI COVID-19


ZABRANJEN ULAZAK U PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA BEZ ZAŠTITNE MASKE

 

OSIM STE TIJEKOM ZADNJIH 14 DANA PUTOVALI U ZEMLJE KOJE SU ZAHVAĆENE INFEKCIJOM COVID-19

ILI

AKO STE BILI U BLISKOM KONTAKTU S OSOBOM KOD KOJE JE VJEROJATNA ILI DOKAZANA INFEKCIJA KORONAVIRUSOM

I IMATE NEKE OD SIMPTOMA (TEMPERATURA, KAŠALJ, GRLOBOLJA, KRATAK DAH, OPĆA SLABOST)

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE DOMA ZDRAVLJA

stop clipart hand 8 original2

 OSTANITE PRED VRATIMA I NAZOVITE BROJ (08-20 h):

POŽEGA: 095/340-0019